Barevná typologie oblečení: Ať se každý vybarví, jak se mu líbí

Určitě neuniklo vaší ostříží pozornosti, že dobradružné barvy oblečení vybíráme se záměrem univerzálnosti a unikátnosti. Razíme heslo, ať si každý obléká, co se mu líbí. Protože to není o barvách, ale o tom, jak se v nich cítíte a co skrze ně demonstrujete světu.  

Barevna-typologie

Taky znáte ranní přemítání před zrcadlem? Vstanete, obléknete se a zjistíte, že s modrým mírumilovným trikem to nepůjde, protože máte červenou bojovnou náladu… Barvy tohle umí. Tady je krátký přehled nálad a pocitů, které barvy vyvolávají (ve vás i v druhých):

🔴 Červená: Často se spojuje s vášní, energií, láskou a odvahou. Může také vyvolávat pocit vzrušení a naléhavosti.

🔵 Modrá: Je barvou klidu, důvěry, stability a harmonie. Může také evokovat pocit chladu a melancholie.

🟡 Žlutá: To je radost, štěstí a optimismus. Přináší pocit energie a živosti.

🟢 Zelená: Vyvolává pocit rovnováhy, harmonie a obnovy. Je barvou přírody, svěžesti a uklidnění.

🟣 Fialová: Často se spojuje s mystikou, kreativitou a duchovností. Může vyvolávat pocit tajemna a elegance.

🟠 Oranžová: Sálá z ní vitalita, štěstí a společenskost. Může vzbuzovat pocit radosti a pozitivity.

🌸 Růžová: Často je spojována s něhou, romantikou a ženskostí. Pocit jemnosti a sladkosti k ní taky patří.

Černá: To je elegance, síla a tajemství. Působí ale taky formálně a záhadně. 

Bílá: Je spojována s čistotou, nevinností a jednoduchostí. Evokuje pocit klidu a čistoty.

 

Dnes už (bohudík!) neplatí, že sladké pastelové barvy (a růžová 🌸) jsou jen pro holky a kluci musí mít jen modrou, zelenou a šedou. ❌ Možná si vzpomenete na svých  -náct a míň, kdy tahle barevná svoboda ještě nebyla tak úplně v kurzu. A místo úsměvů jsme se dočkali výsměchu.

Nechme za sebou stereotypy a omezující představy (nejen) o barvách. Nesnažme se zapadnout do jedné škatulky. 🙏Je to naprosto marné. Vygooglili jsme, že lidské oko je schopné rozlišit cca 17 000 odstínů chromatických barev a asi dalších 300 odstínů šedi! Zdůrazňujeme „je schopné rozlišit“. 

A to samé platí pro všechny věkové kategorie, národnosti, vztahy, názory a myšlenky… Tolik barev! Zveme vás na dobradružnou cestu spolu objevování pestré palety barev, které nám všem přinášejí radost a vyjadřují naši jedinečnost. 

…a tak z holek můžou být bonbóni a z kluků hawajští surfaři. Je jedno, jaký barvy si vyberete, garantujeme vám jedno: Už je nesundáte. Ověřeno, potvrzeno: „Úžasný věci z božský kvality, který už nechtěj naše děti nikdy sundat. Děkuju, že jste! Vaše inspirativní tvoření realsů mě dostává do kolen. Bavíte mě každej den a rozsvicujete slunce, i když venku leje☀️ Děkuju, že můžu!“ Lucie R.

U nás sladíte s většinou oblečení celou rodinku barvou i střihem, a když k tomu v létě přihodíte opálený lýtka a v zimě boží čepici, bude o krásu postaráno! 🫶🏼



JDU SI PRO SVÉHO DOBRADRUHA